2019 – 2020

Forsommeren 2019 gik en del tid med at spekulere over min kommende 80-års fødselsdag februar 2020. Det blev  ret hurtigt afklaret: Selvfølgelig Yellowstone National Park i USA, en efterhånden gammel drøm om den fantastiske nationalpark ved vintertid! Min kone og vores søn Tue i Seattle var glædelig hurtigt med på ideen. Tue påtog sig at stå for en bil og kørsel – en rigtig god ide skulle det vise sig.

Yellowstone NP ligger i det nordvestlige hjørne af staten Wyoming højt i Rocky Mountains. Det betyder varmt om sommeren og iskoldt om vinteren. Om sommeren er der masser af veje rundt i nationalparkens mægtige område. Om vinteren er det anderledes.  Da bliver kun en enkelt af de større veje holdt ryddet for sne og dermed åben for almindelig bilkørsel. Den går fra Mammoth Hot Springs i vest til Cooke City i øst gennem Lamar Valley og er godt 60 km lang, nok det mest spændende sted for iagttagelse af det frodige dyreliv. En strækning vi kørte igennem adskillige gange i en solid firehjulstrækker på en ind imellem isglat vej – den bliver nok ryddet for sne, men mere sker der heller ikke med den.

Ud over skønne landskaber i alt slags vejr fra stille sol og stille vejr til snestorm var der masser af bisoner, adskillige ulvekobler, elge, Bighorn Sheep, Coyote, Red Fox og Elk. Yndlingsmotiverne blev så ubestridt diverse bisoner i sne – se Månedens billede februar og marts!

Dertil var der også udforskningen af det vulkanske område ved ved Mammoth Hot Spring med adskillige ’varme’ områder, hvor der stinker af svovl og hvor vand koger samtidig med der er is og sne lige i nærheden.

Det blev virkelig en uforglemmelig safari i Yellowstones heftige vinterlandskab.