Opdatering siden sommer 2017

Tiden går umærkelig og nu er vi sidst i januar 2021! Heldigvis har jeg nogenlunde tjek på mit rejsemønster og kan benytte mig af programmet Lightroom til at supplere med aktiviteter på den hjemlige arena i den mellemliggende tid.

Midt i september 2017 besøgte jeg Canada sammen med min faste rejsemakker, min kone Bente med start i Seattle i Washington med besøg hos vores familie der. I Seattle lejede vi en bil og begyndte turen mod den canadiske grænse og videre mod Jaspar National Park. I dette smukke kæmpeområde var der rige muligheder for fotografering af en række interessante dyr som bl.a. bæver, Wapiti-hjorte og andre hjorte, mens bjørn ifølge flere guider ikke var set i området i uger. Der gik rygter om en elge, men de var som sunket i jorden. I Jaspar NP er der et væld af smukke landskaber og søer som for eksempel Maligne Lake.

September 2017 drog jeg til det østlige Finland for anden gang, denne gang med Asle Hellbrekke som leder. Vi slog os ned hos Lassi Rautiainen, der ejer et stort vildmarksområde tæt ved den russiske grænse i Kuhmo. Her har Lassi indrettet en række fine skjul til fotografering af især brun bjørn, ulv og jærv. Det blev til mange fine stunder med alle tre toprovdyr og rigtig gode billeder. Som extra gevinst blev det også til duehøg, kongeørn og havørn og ravn.