Om Fotografen

Ole Banke


Image

Selvlært fotograf med speciale i motiver fra naturen. Fra barnsben har jeg været interesseret i  naturen, som min far gjorde meget ud af at vække min interesse for. Jeg lærte tidligt at cykle, og det varede ikke længe, før vi tog afsted på vores første cykelture rundt i småskovene omkring Grenaa. Her var der masser af liv – min far var især interesseret i krybdyr, så dér startede jeg også. Siden fandt jeg selv frem til at det øvrige, man finder i naturen. Jeg har efterhånden fokuseret på alt muligt - idag er det især landskaber, jeg finder i søgeren. Jeg har udgivet to bøger med billeder fra Færøerne: I 2001 Det Færøske Lys på forlaget Rhodos og i 2016 Magiske Færøer på det færøske forlag  Sprotin. Den sidste bog sælges i Danmark via forlaget Torgard. Begge bøger består især af landskabsbilleder. Jeg har i øvrigt publiceret billeder og artikler bl.a. i  Natur og Miljø, Fugle og Natur, Camera Natura og Foto og Natur.


Udstyret er Canon. Optikkerne er dog en blanding af Canon og Sigma. I 1996 var jeg med til at starte foreningen NFD – NaturFotografer i Danmark, og var med i bestyrelsen  frem til 2009. I forbindelse med NFDs 20 års jubilæum i 2016 blev jeg udnævnt til æresmedlem af foreningen.

Det smukke fototidsskrift Camera Natura har jeg været dansk redaktør for fra 1995 til 2009.  Det er det blad verdenskendte fotograf Frans Lanting har kaldt ’verdens smukkeste tidsskrift’.  Jeg blev i 2009 opfordret  til at være med i redaktionen af det nye norske fotoblad Natur og Foto, og stoppede derfor med Camera Natura. Jeg repræsenterer stadig Natur&Foto i Danmark.